reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

Sunday, March 6, 2016

Cep Telefonu ve İnternet Kullanıcıları Rahatlayacak! (AKK) Adil Kullanım Kotasında Değişim...

BTk internet sitesinden yapılan açıklamalar, internet kullanıcılarının yüzlerini güldürdü... Artık abonelik iptal işlemlerinde zorlama yapılmayacak, Adil Kullanım Kotası çilesinde gelişmeler var... Tüm detaylar haberde.  

BTK’nın internet sitesinde 2016 İş Planı olarak, bazı başlıklar yer aldı. Kullanım miktarı sınırlı olan hizmetler, fatura üst sınırı uygulamasına yönelik usul ve esasların hazırlanması gibi konular plana dahil edildi.  Karşılaşılan yüksek faturalar abonelerin sık sık sorun yaşamasına neden oluyor.  Düzenlemeler ile bu durumun önüne geçilmesi , fatura tutarlarının kontrolü, abone bilgilendirmelerinin tam ve etkili şekilde gerçekleştirilmesi  hedefleniyor.

 ABONELİK İPTALİNE KOLAYLAŞACAK

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 2014 yılında yürürlüğe girdi.  52. maddesi ile de  abonelik tesisi ve feshi işlemlerinin yazılı ortamın yanı sıra mesafeli olarak da yapılabilmesinin önü açıldı.  Fakat  Elektronik Haberleşme Kanunu (EHK)’nun 50. maddesinin dördüncü fıkrasıyla abonelik feshi yazılı olarak yapılıyor.  Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile uyumlu olması için ayrıca elektronik haberleşme sektörünün etkin  yapısı sebebiyle abonelik sözleşmelerinin feshinin elektronik ortamda yapılmasının tüketiciler açısından kolaylık olacağı varsayılarak, BTK tarafından EHK‘nın 50. maddesinin 4’üncü fıkrasında değişiklik yapılması için  teklif hazırlanacak.

 

ADİL KULLANIM KOTASI

Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ve artan tüketici talepleri sonucunda sabit ve mobil internet erişiminde uygulanan Adil Kullanım Kotası (AKN) ile ilgili çalışma yapılması, özellikle AKN sonrası veri indirme hızlarının daha iyi hale getirilmesi, tüketiciler açısından şeffaflığın artırılması gibi pek çok  konuda gelişme kaydedilmesi amaçlanıyor.

VERİ MERKEZLERİ

Zaman geçtikçe katlanarak artan veri trafiğinin veri merkezlerine olan talebi artıracağı düşünülüyor. Diğer taraftan, Türkiye’den erişilen verilerin büyük bir bölümünün yurt dışındaki veri merkezlerinde tutuluyor olması, yurt dışından gelen trafiğin ve dolayısıyla ücretlerin fazla olması ülkemiz için ekonomik kayba da neden oluyor.  Veri merkezlerinde tutulan verilerin güvenliğinin sağlanması Türkiye açısından büyük öneme sahip.  Bu bağlamda, veri merkezlerine yönelik  ekonomik açıdan motive edici ve siber güvenlik açısından da önleyici tedbirlerin alındığı bir ortamın tesis edilmesine dair yol haritasının belirlenmesi hedefler arasında bulunuyor.

ORTAK BAZ İSTASYONU

Nüfusu 10 binin altında olan yerleşim yerlerinde, otoyollarda, hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında, bölünmüş kara yollarında, tüneller ile konvansiyonel tren hatlarında yeni kurulacak anten tesisleri telsiz erişim şebekesi paylaşımına olanak sağlayacak şekilde kurulmuş olacak.

Cep Telefonu ve İnternet Kullanıcıları Rahatlayacak! (AKK) Adil Kullanım Kotasında Değişim...

 

SON YAZILAR

No comments:

Post a Comment

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri